Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κορυδαλλός : Ισπανική επίθεση...


Νέο πρόγραμμα εκμάθησης της Ισπανικής γλώσσας από το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης του οποίου η ανάπτυξη δημιουργεί τον πιο ευχάριστο πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή αφού οι διαθέσιμες αίθουσες δεν επαρκούν πλέον. Διαβάστε στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Κορυδαλλού :
"Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εγγραφές στο νεοσύστατο πρόγραμμα εκμάθησης της Ισπανικής γλώσσας που οργάνωσε το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Δήμου Κορυδαλλού. Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκαν τρία τμήματα, ενώ η Διεύθυνση του ΔΗΚΕΠΙ , λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, προγραμματίζει τη λειτουργία νέων τμημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το ΔΗΚΕΠΙ από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του κατακλύσθηκε από ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους της πόλης με αποτέλεσμα το σύνολο των εγγραφών, πριν καν συμπληρωθούν δύο έτη κανονικής λειτουργίας, να προσεγγίζουν τις χίλιες εξακόσιες, ενώ οι προβλέψεις για τον Απρίλιο του 2011 αναφέρονται σε αριθμούς που υποχρεώνουν τη δημοτική αρχή να αναζητήσει πλέον νέους χώρους λειτουργίας.
Τα πιστοποιημένα προγράμματα πληροφορικής βρίσκονται στον ένατο κύκλο, ενώ έχουν διπλασιαστεί με ταχύτατους ρυθμούς οι συμμετέχοντες στα επίσης πιστοποιημένα προγράμματα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής «Σχολή Γο-νέων» συνεχίζει να προσελκύει πολύ μεγάλο αριθμό γονέων ενώ τα «Ελληνικά για ξένους» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Η ξεχωριστή πορεία του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης του Δήμου Κορυδαλλού είναι γεγονός που το φέρνει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε εθνική κλίμακα। Ταυτόχρονα σηματοδοτεί τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση σε θέματα επιμόρφωσης και κατάρτισης, τόσο στις ημέρες μας όσο και στο προσεχές διάστημα, όπου και στον τομέα αυτόν επίκεινται σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις".