Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κορυδαλλός : ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Δημαρχείο Κορυδαλλού


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κορυδαλλού και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη. Μεταφέρουμε αυτούσιο το Δελτίο τύπου του Δήμου και συγκεριμένα το απόσπασμα που αναφέρεται στο θέμα των φυλακών

"....Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναβεβαίωσε τη θέση της Κυβέρνησης για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Υπογράμμισε δε, όπως και στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός και μελέτη, προκειμένου το χρονοδιάγραμμα που θα δοθεί στο Δήμο να είναι σαφές και υλοποιήσιμο, ώστε η Κυβέρνηση να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό του Κορυδαλλού.
Ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη για κάθε εξέλιξη στο θέμα στην κατεύθυνση υλοποίησης της πλήρους και οριστικής απομάκρυνσης των Φυλακών από την πόλη.
Όσον αφορά στην κατεδάφιση των δυο από τις τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών ο Υπουργός επανέλαβε ότι θα προχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης του ΕΛΑ"

Συμφωνούμε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συνέπεια. Συμφωνούμε ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι απλό. Συμφωνούμε ότι πρέπει να περινένουμε μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης του ΕΛΑ για να πέσει η μάντρα των γυναικείων φυλακών. Πιστεύουμε όμως ότι και η πολιτεία θα συμφωνεί μαζί μας ότι η υπομονή των κατοίκων της πόλης για τόσες δεκαετίες δεν είναι ατέλειωτη...