Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κορυδαλλός : ο Παντελής Βούλγαρης στο σινέ Παράδεισος!

Από το portal του Δήμου Κορυδαλλού:

Ο Παντελής Βούλγαρης στο "Σινέ Παράδεισος" προσκεκλημένος του Δήμου Κορυδαλλού

"ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ" ήταν σύνθημα των ανταρτών στον εμφύλιο (1946-1949). Με "ψυχή βαθιά" η κινηματογραφική ματιά του Παντελή Βούλγαρη στρέφεται στην πιο δραματική πτυχή της ιστορίας του τόπου μας: στον Ελληνικό Εμφύλιο.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού και η Κινηματογραφική Λέσχη σας καλούν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στον κινηματογράφο "Σινέ Παράδεισος" στην προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή Βαθιά". Θα παρευρεθεί ο μεγάλος δημιουργός, ο οποίος μετά το τέλος της προβολής θα συζητήσει με το κοινό.
Δύο αδέλφια, ο Ανέστης 17 χρονών και ο Βλάσης 14. Έχουν επιστρατευτεί, ο Ανέστης από τον Εθνικό στρατό, ο Βλάσης από τον Δημοκρατικό στρατό. Μεγαλωμένα στα χωριά και τα βουνά του Γράμμου χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, σε άγνωστα και δύσβατα μονοπάτια και περάσματα. Οι μικρές ιστορίες όλων γράφονται στις μάχες που φουντώνουν στα υψώματα. Η τύχη τους, τύχη των τότε καιρών. Πολυβόλα, αμερικάνικες βόμβες Ναπάλμ, παράσημα ηρώων, στρατοδικεία, τόποι εκτελέσεων. Η «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» είναι φόρος τιμής για αυτά τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα ενός ολέθριου πολέμου που δεν ανέδειξε νικητή.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αγγέλκος, Χρήστος Καρτέρης, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες στο "Σινέ Παράδεισος" 210-4960955 και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου 210-49.70.475.