Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Κορυδαλλός : νεκροθάφτες και κοράκια του internet πάνω από την πόλη μας...


Μετά από την αναφορά μας στο θέμα της απώλειας των δύο δέντρων στον πεζόδρομο της Αγ. Γεωργίου πήραμε email από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κο Καλούδη ο οποίος μας ενημέρωσε ακόμη περισσότερο σχετικά με το θέμα.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κος Καλούδης, η ΕΥΔΑΠ τόσο κατά τη διάρκεια των αρχικών εργασιών στον κατεστραμμένο κεντρικό αγωγό όσο και κατά τη φάση αποκατάστασης του χώρου χρησιμοποίησε, για τεχνικούς λόγους, υποχρεωτικά άμμο και χαλίκι, υλικά που δεν ευνοούν την ανάπτυξη δέντρων. Ο χώρος κάλυψης ήταν 2 χ 5μ. , δέκα δηλαδή περίπου τμ. Κάτω ακριβώς από την επιφάνεια, μόλις στα 60 cm, περνούσαν και περνούν καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ σε βάθος περίπου 2 μέτρων υπάρχει ο κεντρικός αγωγός της ΕΥΔΑΠ. Σε παρέμβασή του προς τους υπευθύνους της ΕΥΔΑΠ - γιατί ήταν παρών κατά τη διάρκεια του συνόλου των εργασιών - για την ανάγκη φύτευσης νέων δέντρων στο ίδιο χώρο της βλάβης, διαπιστώθηκε ότι τόσο τα χρησιμοποιημένα υλικά όσο και η ύπαρξη καλωδιώσεων και κυρίως η πιθανότητα μιας νέας βλάβης αποκλείουν λογικά κάθε σκέψη για δεντροφύτευση στον ίδιο ακριβώς χώρο. Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην πλακόστρωση του χώρου στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια η δημοτική αρχή , στο πλαίσιο του ευρύτερου και ήδη ανακοινωμένου στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Σταύρο Κασιμάτη πλάνου δεντροφύτευσης σε 2.500 απογραμμένα σημεία σε όλη την πόλη,θα πραγματοποιήσει δεντροφύτευση σε παρακείμενο και ασφαλές για την ανάπτυξη των νέων δέντρων σημείο. Όλα τα υπόλοιπα, τονίζει ο Αντιδήμαρχος, είναι απλά παραπληροφόρηση.

Φίλοι μας, μετά από όλα αυτά τα απολύτως λογικά για εμάς τους κοινούς θνητούς που δεν προσποιούμαστε τους κηπουρούς, γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, εικαστικούς καλλιτέχνες, νυχτερινούς ρεπόρτερς και ότι άλλο απίθανο θα δούμε ακόμη , τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Κάποιοι, μέσα από την ωμή (αλλά και αστεία λες και απευθύνονται σε χαχόλους) προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, προσπαθούν να δηλώσουν παρουσία. Βρίσκονται όμως σε κατάσταση διαρκούς μέθης και φαντάζονται ότι τα πλήθη κρέμονται από τα λεγόμενά τους. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους βγαίνει. Κάποιοι άλλοι, ελλείψει πολιτικής προοπτικής, κάνουν επαναστατική γυμναστική στέλνοντας μηνύματα πολιτικής μαγκιάς του τύπου «θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» (κάντε το ρε παιδιά επιτέλους δεν μας λυπόσαστε που περιμένουμε τόσα χρόνια). Ξεπερνούν όμως τα όρια και μπαίνουν στη περιοχή της πολιτικής γελοιότητας. Αφού ανέλαβαν εργολαβικά να μας διαπαιδαγωγήσουν και οικολογικά, εκλιπαρούν , μάταια εδώ και χρόνια , τους πολίτες να τους ακολουθήσουν. Είναι όμως δύσκολο σε ημέρες κρίσης… Το εγχείρημα δεν πιάνει. Γιατί οι πολίτες ναι μεν βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά έχουν και κρίση. Και από πολιτικούς κουτσαβακισμούς δεν μασάνε.
Για το λόγο αυτό είναι οι ίδιοι οι πολίτες που τοποθετούν την πολιτική ταφόπλακα σε όσους με τον αμοραλισμό που τους χαρακτηρίζει προσπαθούν να τους παραπλανήσουν. Τα περί ταφόπλακας λοιπόν αφορούν τους ίδιους και την ηθική και πολιτική μικρότητά τους.