Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Κορυδαλλός : φωτογράφος για κλάματα...


Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τη φλυαρία των ημερών για την «κοπή» ή με νεότερες ανακοινώσεις «απώλεια» των δύο δέντρων στον πεζόδρομο της Αγ. Γεωργίου. Διαβάσαμε και διαβάζουμε με προσοχή τα διάφορα επαναλαμβανόμενα στην ουσία (παπαγαλισμός) σχόλια αλλά στο επίπεδο της πληροφόρησης διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη στέρηση. Μένουν στην καταγγελία και στην υπόθεση χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης αφού η επίκληση γεγονότων του 2008 , το «κακό κλάδεμα», όπως βέβαια αυτοί ισχυρίζονται και όχι η δημοτική αρχή, που έγινε τότε, δεν μπορεί με τίποτε να συνδεθεί με το γεγονός της απώλειας των δύο δέντρων που προκάλεσε η πολύ μεγάλη πίεση του νερού κάτω ακριβώς από τα δέντρα.
Διαβάσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που, αν μη τι άλλο, παραθέτει τα γεγονότα με μια συγκεκριμένη λογική σειρά. Μετά από όλα αυτά εκείνο το οποίο μας προκαλεί εντύπωση είναι η εμμονή ορισμένων, μέσω φωτογραφικού κολάζ , προσφιλής μέθοδος όσων επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να εγκαλούν τη δημοτική αρχή για ένα θλιβερό πράγματι γεγονός που όντως προσπάθησε με όλα τα μέσα να αποτρέψει. Αλλιώς δεν καταλαβαίνουνε γιατί την ώρα που οι επικριτές της δημοτικής αρχής περιφέρονταν και όλως τυχαίως βρέθηκαν στο γεγονός, δύο αντιδήμαρχοι και δεκαπέντε εργαζόμενοι ήταν φανερά παρόντες στο κέντρο της πόλης μέρες γιορτών. Το πιο τρελό είναι ότι οι …καταγγέλλοντες θέλουν να μας πείσουν ότι η δημοτική αρχή έσκαψε , έσπασε τον κεντρικό αγωγό και παρουσία της ΕΥΔΑΠ έβγαλε από τη θέση τους τα δέντρα !!! Τώρα αν υπάρχει έστω και ένας που έχει όσο αρρωστημένη φαντασία έχουν αυτοί οι σεναριογράφοι χαλάλι. Ας τους πιστέψει. Ο πολύς κόσμος όμως γελάει. Και θα γελάει ακόμη περισσότερο όταν μάθει ότι ο φωτογράφος (και νεόκοπος ιντερνετικός επικοινωνιολόγος) πριν μετατραπεί σε παπαράτσι της συμφοράς (επέστρεψε όπως καταλάβατε για να πιάσει το λαβράκι…) έδωσε ο ίδιος συγχαρητήρια στους Αντιδημάρχους για την παρουσία τους και τη μεθοδικότητα που επέδειξαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε μια κοινή προσπάθεια με τους εργαζόμενους.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμφέρον μπορεί να είχε η δημοτική αρχή για να αδιαφορήσει για τα δέντρα ή ακόμη και να στηρίξει το έγκλημα όπως ισχυρίζονται!!!. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι να το δηλώσει ανοιχτά. Θα έχει ενδιαφέρον. Αλλιώς σιωπή !
Νομίζουμε ότι λίγη σοβαρότητα και κυρίως περιορισμός της έπαρσης και του καβαλήματος που τους χαρακτηρίζει δεν βλάπτει. Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι φαιοπράσινοι σωτήρες της πόλης και μαθητευόμενοι μάγοι καλό είναι να κατεβάσουν τους τόνους και κυρίως το περίσσιο «αγωνιστιλίκι» και τη «δημοκρατικοφροσύνη» που προβάλλουν προκαλώντας το γέλιο σε όσους γνωρίζουν τους… αγώνες τους. Και κυρίως αυτούς που τους γνωρίζουν εδώ και χρόνια.. Μαζευτείτε λίγο φίλοι μας. Όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται. Η δημοτική αρχή πρέπει να ελέγχει την πορεία της και να διορθώνει λάθη και παραλείψεις. Να κρίνεται, να επικρίνεται.
Αλλά με σταθερά και πειστικά επιχειρήματα. Όχι με το κυνήγι μιας πεταμένης σακούλας και ενός αναποδογυρισμένου κουβά σκουπιδιών. Έχετε καταντήσει σαν τον Παττακό που κυνηγούσε μανιωδώς τις γόπες! Στοπ λοιπόν στην ακατάσχετη και ανούσια επικοινωνιακή φλυαρία. Στοπ στο κολάζ.
ΥΓ. Εεε Ηλία πάλι γκάφα έκανες.