Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Κορυδαλλός : Συμπαράσταση Σταύρου Κασιμάτη στο Γρηγόρη Νιώτη

Ακολουθεί επιστολή συμπαράστασης του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη στον Γρηγόρη Νιώτη

Προς βουλευτή Β Πειραιά κ. Γρηγόρη Νιώτη
Αγαπητέ κε Νιώτη

Με την επιστολή μου επιθυμώ να εκφράσω τη συμπαράστασή μου τόσο σε εσένα προσωπικά όσο και στην οικογένειά σου για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις λόγω της σύλληψης των παιδιών σου μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο γνωστό νεανικό πολιτικό και πολιτιστικό στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι.
Σε μία εποχή όπου το σύνολο του πολιτικού κόσμου καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις και προοπτικές στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση νεολαία της πατρίδας μας, σε μια εποχή όπου η νεολαία αντιμετωπίζει με δυσπιστία το πολιτικό σύστημα, δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε να αυθαιρετούμε ούτε και να καταδικάζουμε αλόγιστα και συλλήβδην τους πάντες και τα πάντα.
Απεναντίας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, ευαισθησία και πνεύμα διαλόγου κάθε διαφορετική άποψη αν θέλουμε πραγματικά να διαμορφώσουμε νέες προοπτικές και προϋποθέσεις για τη χώρα και τους έλληνες πολίτες. Η τοπική αλλά και παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη από θλιβερές κοινωνικές καταστάσεις και περιπέτειες επειδή η βίαιη αντιπαράθεση και πρακτική υποκατέστησε τον ανοιχτό κοινωνικό διάλογο.
Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, με την ακλόνητη πεποίθηση ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα επικρατήσει νηφαλιότητα, εύχομαι η σημερινή σου περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος τόσο για εσένα όσο και για την οικογένειά σου.

Με εκτίμηση
Σταύρος Κασιμάτης