Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κορυδαλλός : Aνακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Νικαίας για την κατάληψη στο Δημαρχείο Νίκαιας

"Το Δημαρχείο Νίκαιας είναι υπό κατάληψη από ομάδες του αντεξουσιαστικού χώρου από το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από την πορεία διαμαρτυρίας , για τον θάνατο του άτυχου Πακιστανού μετανάστη, που πραγματοποιήθηκε στο Α.Τ. Νικαίας.
Ο Σύλλογος εργαζομένων απαιτεί από τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν από τα όρια του ιστορικού Δήμου της Νίκαιας. Η κατάληψη του...
Δημαρχείου από τους διαδηλωτές είναι πολιτική πράξη και η προσπάθεια ποινικοποίησης της κρίνεται από εμάς ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική .
Οι εργαζόμενοι της Κοκκινιάς αποδοκιμάζουν απερίφραστα την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών και την αλόγιστη χρήση χημικών μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή . Η αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί δεν μπορεί να τρομοκρατήσει διαδηλωτές και εργαζόμενους.
Απαιτούμαι την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου του μετανάστη συνανθρώπου μας. Καλούμε τον Υπουργό προστασίας του πολίτη να επιληφθεί ο ίδιος αυτής της σκοτεινής υπόθεσης και να μην επιχειρηθεί καμία προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής υπόθεσης.
Ο Σύλλογος εργαζομένων καταγγέλλει με το ποιο κατηγορηματικό τρόπο την ξενοφοβία και τον ρατσισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελληνική κοινωνία ακροδεξιά κέντρα και παράκεντρα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


-ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
-ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
-ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΑΞΗ
ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ