Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κορυδαλλός : Άδικο έχει τελικά ο Κασιμάτης ;

Μεταφέρουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Κορυδαλλού στην εκδήλωση « Λογοδοσία Δημάρχου» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κιν/φου «Παράδεισος» στις 29-9-2010
«…Σεβόμαστε και τιμούμε την δημοτική παράταξη «δημοκρατική ενότητα». Είναι η παράταξη που έδωσε δυο Δημάρχους, τον αείμνηστο Δημήτρη Μαλαγαρδή και τον Νίκο Θεμελή. Και οι δύο πρόσφεραν πολύ σοβαρό έργο στην πόλη μας. Απλά και ξεκάθαρα όμως λέμε ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. Δεν είναι όμως αγεφύρωτες οι διαφορές. Άλλωστε εδώ το ζήτημα είναι η πόλη μας και η πρόοδος όλων .
Από την άλλη δεν συμφωνούμε με την πρακτική των υπόλοιπων τριών παρατάξεων που σε αγαστή συνεργασία έχουν δημιουργήσει μια συγχορδία κραυγών μηδενισμού, ακύρωσης και παραπληροφόρησης χωρίς ουσιώδη επιχειρήματα απαιτώντας από τους δημότες να μη βλέπουν και να μην ακούν τίποτε.
Προφανώς δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται στην ουσία για το τι γίνεται στον Κορυδαλλό ή έρχονται από άλλη πόλη.
Οι συμπεριφορές συστηματικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και άρνησης δεν προσφέρουν σε κανέναν. Απεναντίας είναι βαθύτατα συντηρητικές και περιορίζουν τον κοινό στόχο.
Θέλω να δηλώσω και στις τρεις παρατάξεις ότι ματαιοπονούν. Στην πόλη αυτή είμαστε όλοι γνωστοί. Μας γνωρίζουν όλοι. Οι δημότες έχουν εικόνα , μνήμη και άποψη για όλους μας. Ούτε οι κορώνες περί διαφάνειας και ήθους, που πραγματικά προκαλούν θυμηδία για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ούτε οι τεχνητές συγκολλήσεις είναι δυνατό να κρύψουν το παρελθόν και το παρών. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με αυτές τις λογικές και πρακτικές. Για εμάς τέτοιες κινήσεις δεν έχουν, ούτε θα έχουν τύχη διεκδικώντας μέσα από την λάσπη, χώρο στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας »
Σαφέστατος ο Σταύρος Κασιμάτης. Κρυστάλλινη τοποθέτηση για τη Δημοκρατική Ενότητα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη μεγάλη προσφορά της συγκεκριμένης παράταξης στην πόλη. Όσο για τους υπόλοιπους τι να πούμε. Όταν οι κάθε λογής ανακοινώσεις (λέγε παραπληροφόρηση) γίνονται φλάμπουρο και ο ένας κουνάει το μαντήλι στον άλλο είναι βέβαιο ότι στο τέλος όλοι μαζί θα χορέψουν το χορό του… Ζαλόγγου.