Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Κορυδαλλός : Η Δημοκρατική Αριστερά Κορυδαλλού στηρίζει Κασιμάτη

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με την οποία το νέο αυτό πολιτικό σχήμα δηλώνει τη στήριξή του στο Δήμαρχο Κορυδαλλού στις επικείμενες δημοτικές εκλογές δικαιώνει για άλλη μια φορά την πολιτική συναινέσεων και συγκλίσεων που ακολούθησε ο Σταύρος Κασιμάτης από το 2006 μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν ορισμένα σημεία στην ανακοίνωση που αποτελούν κομβικές πολιτικές απαιτήσεις και στοχεύσεις της αριστεράς στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η επιμέτρηση στα θετικά τη διοίκησης Κασιμάτη των συμμετοχικών διαδικασιών που ο Δήμαρχος ακολούθησε με ιδιαίτερη προσήλωση, είναι ένας από τους κλασικούς στόχους του προοδευτικού κινήματος στο οποίο ανήκει και η Δ.ΑΡ.
Η διάκριση των αυτοδιοικητικών εκλογών από την μνημονιακή και μεταμνημονιακή υστερία και η εμμονή στον αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα τους ,είναι άλλη μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράμετρος. Την ίδια στιγμή αποτελεί και σαφή, σαφέστατη θα λέγαμε, διαφοροποίηση της Δ.ΑΡ. από την παραδοσιακή και …νεοπαραδοσιακή αριστερά.
Αυτό που είναι βέβαιο , είναι ότι το νεοσύστατο πολιτικό σχήμα και όχι το υβρίδιο όπως με περίσσεια εμπάθεια αναφέρθηκε σε πρόσφατη ηλεκτρονική δημοσίευση σε blog φίλα προσκείμενο στο φορέα από τον οποίο αποκολλήθηκε η Δ.ΑΡ. φαίνεται να βρίσκει το βηματισμό του. Και ξεκινά από την αυτοδιοίκηση. Από εκεί δηλαδή που μπορεί να αναζητήσει άμεσα και εταίρους. Το πόσο μακρύ θα είναι το ταξίδι είναι ακόμη ζητούμενο. Πάντως αν οδηγηθεί σε αδιέξοδο καλύτερα θα ήταν να διακοπεί παρά να μείνει μόνιμα σε υβριδική κατάσταση όπως ο χώρος από τον οποίο προήλθε.