Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Κορυδαλλός : κράμα μικρομεγαλισμού,βλακείας και ερασιτεχνισμού στο διαδίκτυο


Δυστυχώς μερικοί νομίζουν ότι βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου. Η ασημαντότητά τους και οι αντίστοιχες παρενέργειες στη σκέψη και τα συναισθήματά τους, τους οδηγούν σε παραλήρημα κακοπιστίας, βλακείας και μιζέριας. Στην προσπάθειά τους να "υπαρξουν", στην αγωνία τους να ...επιπλεύσουν, ψευδολογούν και υπερβάλλουν χωρίς όρια. Είναι όντως δύσκολος ο ρόλος που ανέθεσαν στον εαυτό τους. Αυτοί οι αυτόκλητοι επικριτές και τιμητές των πάντων χάνουν το στόχο και καταφεύγουν σε "αμερικανικού τύπου" επικοινωνιακά τρικ θεωρώντας τους υπόλοιπους χαχόλους έτοιμους να καταπιούν ότι τους σερβίρουν. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα υπαρξιακού τύπου προβλήματά τους. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα αδιέξοδά τους αφού δεν τους βγαίνει τίποτε. Τους βλέπουμε μόνους και έρημους να παρακολουθούν από απόσταση τις εξελίξεις στην πόλη μας. Τι να κάνουμε φίλοι μας ; Ο Κασιμάτης όχι απλά δεν κατέρρευσε , όπως ευελπιστούσατε, αλλά πηγαίνει τρένο. Γιατί ; Είναι απλό. Κινείται μεθοδικά, εργάζεται σκληρά και δεν αφήνει τίποτε να περάσει.
Η γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα που κάνετε εσείς και οι αφελείς - στην καλύτερη περίπτωση - ελάχιστοι φίλοι σας δεν πουλάει και δεν πείθει κανέναν. Για το λόγο αυτό άλλωστε σιγά - σιγά σκορπίσατε. Όσο για τον ηλεκτρονικό εμετό που αφήνετε στο διαδίκτυο, προσέχετε γιατί κινδυνεύετε να πνιγείτε οι ίδιοι.
Και κάτι τελευταίο. Σταματήστε να κραδαίνετε την κομματική σας ταυτότητα γιατί οι περισσότεροι είστε άκαπνοι, χτεσινοί και νεόκοποι στο δημοκρατικό κίνημα. Αυτό το θέμα μη το αγγίζετε γιατί είστε πολιτικά μειράκια. "Κυβερνητικοί αγωνιστές" υπήρξατε. Τίποτε άλλο. Σεβαστείτε πρόσωπα και καταστάσεις λοιπόν. Ασχοληθείτε με το κολάζ. Οι δυνατότητές σας σταματούν εκεί. Ψυχραιμία φίλοι μας γιατί γίνεστε γραφικοί και αρχίζετε να βγάζετε γέλιο.
Η μικροψυχία και η μιζέρια έχουν όρια. Όπως και η αλαζονεία και ο μικρομεγαλισμός που σας χαρακτηρίζουν.