Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κορυδαλλός: οι Γερμανοί ξανάρχονται...




Ο κος Ηλίας Κρούπης με επιστολή που δημοσιεύεται στο blog korydallos.blogspot.com καταθέτει (και είναι δικαίωμά του) τη διαφωνία του στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να δηλώσει την αντίθεσή της στην παρουσία των φυλακών στην πόλη με μια συμβολική καθαρά εκδήλωση με τη συμμετοχή των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, των δασκάλων, των γονιών τους και φυσικά τη δημοτική αρχή.

Δεν ενοχλεί η διαφορετική άποψη του κου Κρούπη, άλλωστε στη δημοκρατία που με τη λογική του μάλλον ευτελίζει, η ελευθέρια έκφρασης της αντίθετης άποψης είναι δεδομένη. Εκείνο που πραγματικά μας θλίβει είναι ότι η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει υποκρύπτει, αν δεν αποκαλύπτει στην ουσία, μια επικίνδυνη και φασίζουσα συμπεριφορά.

Με μια λαϊκίστικη και δημαγωγική φρασεολογία, ίδιον των δημοκόπων που ο ιστορικός έχει αποκαλέσει δρυοκολάπτες του δημοκρατικού συστήματος, με μια απολύτως γκεμπελικής έμπνευσης επιχειρηματολογία, προσπαθεί να επιβάλλει και να μεταδώσει φοβικά σύνδρομα σε όσους επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω εκδήλωση.

Κατηγορεί το Δήμαρχο ότι ζητά από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους, τη στιγμή που και ο πλέον αδαής,, γνωρίζει ότι οι γονείς υπογράφουν τέτοιες δηλώσεις σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο μετακίνησης των μαθητών εκτός σχολείου. Ψεύδεται λοιπόν ασύστολα .

Το εμετικό και άθλιο στα γραφόμενά του βρίσκεται πιο κάτω όπου ισχυρίζεται ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να πιαστούν όμηροι και να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά υλικά ! Αν ο απίθανος αυτός τύπος δεν είναι ο ίδιος υλικό για ψυχιατρική έρευνα , τότε είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος αφού η κινδυνολογία του, χαρακτηριστικό των κατά καιρούς μαύρων προπαγανδιστών, ξεπερνά κάθε όριο και κάνει ακόμη και τον Χίτλερ να ερυθριάζει από ντροπή μέσα από τον τάφο.

Όσον αφορά στο αίτημά του να κάνει την αλυσίδα ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι (εξαιρεί τον εαυτό του το ορνίθιο) είναι γνωστό όχι μόνο στην πόλη αλλά στο πανελλήνιο ότι όταν χρειάστηκε η δημοτική αρχή να κάνει αλυσίδες και να μπει στη μέση, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, το έκανε από την πρώτη στιγμή ενώ ο άκαπνος κύριος Κρούπης μάλλον φωτογράφιζε χορτάρια. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο κύριος Κρούπης να κάνει μαθήματα δημοκρατίας και να υποδεικνύει στη δημοτική αρχή τύπους συμπεριφοράς απλά γιατί δεν πιστεύει ούτε στην ελευθερία έκφρασης ούτε στη δημοκρατία.
Τα παιδιά της πόλης δεν κινδυνεύουν όταν απαιτούν ειρηνικά μαζί με τους δασκάλους τους να φύγουν οι φυλακές εδώ και τώρα. Τα παιδιά της πόλης κινδυνεύουν όταν κάποιοι άκαπνοι τύποι, κρυμμένοι στα μεγάλα γεγονότα, σπέρνουν το φόβο . Αυτό κύριε Κρούπη είναι προσπάθεια εκμαυλισμού των παιδικών ψυχών. Νομίζουμε ότι η περίπτωσή σας είναι ψυχοπαθολογικής φύσης και μάλλον διαστροφικού χαρακτήρα .