Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Παραπήγατε αλλιώς ρε παιδιά...πήγατε από την άλλη τελικά...













κοιτάξτε τι γράφει η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» στο blog της για τη στάση της Δημοτικής αρχής απέναντι στα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας.

«…Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού <<Πάμε Αλλιώς>> θα συμπαρασταθεί και θα στηρίξει της ειρηνικές διαδηλώσεις των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας. Σίγουρα δεν θα είναι το <<Πάμε Αλλιώς>> αυτό που θα καλέσει τους <<νοικοκυραίους>> της πόλης μας να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να ταμπουρωθούν στα σπίτια τους, όπως έκανε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, μπροστά στο φόβο των 14χρονών και 15χρονων ''τρομοκρατών΄΄ που αν μη τι άλλο πρόκειται για τα παιδιά των εν λόγω ΄΄νοικοκυραίων΄΄Κάποιοι και σε αυτή τη πόλη θα πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν για την οργή της νεολαίας».

Νομίζουμε ότι η λέξη αθλιότητα δεν είναι δυνατό να αποδώσει την πραγματικότητα. Τέτοιο μικροπολιτικό κατήφορο δεν έχουμε ξαναδεί. Το ψέμα και η λάσπη έχουν όρια. Ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές τέτοια διαβολή και τέτοια κατασυκοφάντηση θα ήταν δύσκολο να περάσει. Παρόμοια κακομοιριά δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Αυτό που πρέπει να ομολογήσουμε είναι ότι την τεχνική του αποπροσανατολισμού και της μαζικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης την κατέχουν τέλεια. Απλά στο τέλος δεν τους βγαίνει και μένουν σταθερά στην αφάνεια .
Καταρχήν δεν τολμούμε να πιστέψουμε ότι οι ελεεινολογίες που γράφονται πιο πάνω εκφράζουν το σύνολο των μελών της παράταξης «Πάμε αλλιώς» . Είμαστε βέβαιοι ότι εκφράζουν μια μίζερη και διαχρονικά αναποτελεσματική μειοψηφία. Και είναι πράγματι λυπηρό αφού και σε αυτή την παράταξη υπάρχουν αξιόλογοι συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη μας. Αυτό που μάλλον δεν μπορούν να ανεχθούν είναι ότι η συναινετική λογική του Δημάρχου είναι περισσότερο πειστική από τη μετωπική και ετσιθελική πολιτική που ακολουθούν οι επί κεφαλής του «Πάμε αλλιώς»

Ρωτάμε λοιπόν τον ανάλγητο και μάλλον τρομοκάπηλο , όπως αποδείχτηκε , συντάκτη της παραπάνω ανακοίνωσης.

Πως ερμηνεύει το γεγονός ότι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών της πόλης έδωσε από την πρώτη στιγμή το παρόν ο Δήμαρχος, το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων, στελέχη και εργαζόμενοι του δήμου, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς με επικεφαλής τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, πολλοί γνωστοί εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και κομμάτων αλλά και πολλοί, πάρα πολλοί «ταμπουρωμένοι», όπως τους αποκαλεί ο συντάκτης, δημότες που στην ουσία καθυβρίζονται μέσα σε αυτή την άθλια ανακοίνωση;
Πως ερμηνεύει αυτός ο κοινός συκοφάντης το γεγονός ότι εμφανίστηκαν δυο – τρεις μόνο περιφερόμενοι περίεργοι από το «Πάμε Αλλιώς» κατόπιν εορτής βέβαια σκορπίζοντας χαμόγελα και χαιρετούρες λες και ήταν σε πασαρέλα όταν όλοι οι παραπάνω είχαν καταπιεί πολλά λίτρα δακρυγόνων;
Πως ερμηνεύει το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μια όντως προβοκατόρικη φήμη ότι τα λεγόμενα επεισόδια προκάλεσε με τη στάση του ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ;
Πως ερμηνεύει ο γεγονός ότι με τη σθεναρή στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στις δυνάμεις καταστολής α. οι μαθητές διαδήλωσαν με πάθος και δυναμισμό εκφράζοντας τόσο την αγανάκτησή τους για τη στυγερή δολοφονία του Αλέξανδρου όσο και για την παντελή έλλειψη ουσιαστικών λύσεων για τα προβλήματα της νεολαίας β. δεν προκλήθηκε η παραμικρή καταστροφή στην πόλη αφού οι μαθητές – διαδηλωτές σε διαρκή διάλογο με τη δημοτική αρχή επέδειξαν αξιοζήλευτη ψυχραιμία και ωριμότητα και δεν «τσίμπησαν» στις προκλήσεις των ΜΑΤ ;

Πρέπει να κατανοήσει η ηγεμονεύουσα μειοψηφία του «Πάμε Αλλιώς» ότι με τέτοιες ανακοινώσεις κερδίζει μόνο το θυμό όλων και συνάμα ακυρώνει την προσπάθειά τους.

Εμείς επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν πιστεύουμε πως αυτή η κατάπτυστη και προβοκατόρικη ανακοίνωση εκφράζει την πλειοψηφία των φίλων του «Πάμε αλλιώς». Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπάρχουν πολλοί που μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο με τόση ευκολία. Αυτές οι τεχνικές προέρχονται από εγκεφάλους νοσηρούς και από προσωπικότητες ελλειμματικές.
Ειλικρινά λυπούμαστε και θα τους προτείναμε να βάλουν στο blog τους και τις πιο πάνω φωτογραφίες.